UKK

Usein kysytyt kysymykset:


  • En ole koskaan aikaisemmin asioinut lakitoimistossa. Mistä aloitan, jos haluan Fokuksen asiakkaaksi?

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä lakimieheen puhelimitse tai sähköpostitse ja kertoa, millaisessa juridisessa asiassa tarvitset apua. Tämän jälkeen sovit tapaamisesta lakimiehen kanssa, jolloin voitte keskustella asiasta tarkemmin. Ensimmäinen tapaaminen Fokuksella on aina maksuton, mikäli et syystä tai toisesta haluakaan lähteä viemään asiaasi Fokuksen kautta eteenpäin.

Ensimmäisessä tapaamisesssa sovitaan asian läpikäynnin ja lakimiehen antaman arvion jälkeen toimeksiannon aloittamisesta ja allekirjoitetaan toimeksiantosopimus. Tämän jälkeen lakimies alkaa hoitaa asiaasi ja on sinuun yhteydessä aina, kun hän tarvitsee sinulta asiakirjoja tai lisätietoja asiaan liittyen. Voit tietenkin myös itse olla yhteydessä lakimieheesi milloin tahansa toimeksiantoon liittyen.


  • Sitoudunko maksamaan jotakin kiinteitä tai kuukausittaisia maksuja ryhtyessäni Fokuksen asiakkaaksi?

Et. Fokuksen asiakkaana sinulla on milloin tahansa oikeus päättää asiakkuuttesi sekä toimeksiantosi hoitaminen, jos syystä tai toisesta näin haluat. Asiakkuuden päättämiseen ei liity irtisanomisaikaa, vaan saat toimeksiantosuhteen päätettyä halutessasi heti. Tällöin maksat vain niistä toimenpiteistä, jotka Fokus on ehtinyt asiassasi jo suorittaa. Saat samalla Fokukselle toimittamasi asiakirjat takaisin.


  • Mitä lakipalvelu maksaa?

Kustannukset riippuvat hyvin paljon siitä, kuinka paljon lakimiehellä kuluu aikaa asiasi hoitamiseen. Pienimmät toimeksiannot hoituvat jopa alle tunnin työllä, ja euroissa tämä tarkoittaa pienimmillään alta parin sadan euron kustannusta.

Suurimpiin oikeudenkäynteihin saattaa taas kulua kymmeniä tunteja aikaa, jolloin myös lakimieskustannukset nousevat. Oikeudenkäynneissä lakimieskuluja voidaan usein kattaa oikeusturvavakuutuksesta, jos asiakkaalla tällainen vakuutus on.

Monissa palveluissa pystymme tarjoamaan myös kiinteähintaisen vaihtoehdon perinteiselle tuntiperusteille laskutukselle. Tällöin et maksa palveluistamme senttiäkään enempää kuin ennalta sovitun kiinteän hinnan.


  • Maksaako vakuutukseni oikeudenkäyntikulujani?

Yleensä kyllä, mutta vakuutuksissa on toki eroja ja rajoituksia. Vakuutusturvasi selvitetään Fokuksella maksutta heti toimeksiannon alussa.


  • Voinko soittaa juristilleni koska vain myös virka-ajan ulkopuolella?

Voit soittaa meille milloin tahansa.


  • Voiko Fokus edustaa minua oikeudenkäynnissä eli onko teillä ns. oikeudenkäyntilupa?

Kyllä. Oikeudenkäyntilupa on myönnetty vuonna 2015.


  • Voiko Fokuksen lakimies tulla taloyhtiömme yhtiökokoukseen kertomaan, mitä laki asioista sanoo?

Kyllä. Kokenut kiinteistölakimies voi olla hyvä valinta yhtiökokouksen puheenjohtajaksi tai sitten hän voi toimia kokouksessa asiantuntijana esimerkiksi vain tietyn vaikeamman asian käsittelyn ajan.