Yritys ja ihmiset

 

250

Lakiasiaintoimisto Fokus Oy on kotimainen puhtaasti kiinteistöjuridiikkaan erikoistunut lakiasiaintoimisto. Palvelemme isännöitsijöitä, taloyhtiöitä, yksityisiä ja yleishyödyllisiä vuokranantajia sekä muita kiinteistönomistajia kaikissa kiinteistöjuridiikkaan liittyvissä asioissa. 

Fokuksella haluamme tehdä asioita hieman eri tavalla kuin perinteiset asianajo- ja lakiasiaintoimistot. Meille juridiikka on vain väline auttaa asiakkaitamme eteenpäin, emmekä yritä tehdä siitä asiakkaamme liiketoiminnan tai elämän keskipistettä.

Perustamme kaiken toimintamme viiden perusperiaatteen varaan. Näiden  periaatteiden avulla voimme tarjota asiakkaillemme tavallista parempia lakipalveluita.

  1. Erikoistumalla parempaa osaamista
  2. Ei pelkkiä lakipykäliä, vaan myös käytännön neuvoja
  3. Selkokielistä juridiikkaa
  4. Kiinteitä hintoja ja aikatakuita
  5. Me tulemme luoksesi

(Lue lisää periaatteistamme sivun alalaidasta)

Fokuksen omistaa ja sen toiminnasta vastaa lakimies ja kiinteistöjuridiikan väitöskirjatutkija Vesa Puisto.

Love Finland Concept Image - Heart textured with Finnish Flag Lakiasiaintoimisto Fokus on sataprosenttisesti suomalaisomisteinen yritys


vesa_lexiaLakimies Vesa Puisto

Olen erityisesti kiinteistöjuridiikkaan erikoistunut lakimies. Minulla on monipuolinen ja laaja käytännön kokemus kiinteistöalalta aina käytännön isännöinnistä urakkariitoihin ja oikeudenkäynteihin asti.

Aikaisemmin olen työskennellyt  kiinteistöjuridiikan parissa Suomen KiinteistöliitossaAsianajotoimisto Lexiassa, Vuokralaiset ry:ssä ja Espoon rakennusvalvontakeskuksessa. Lisäksi toimin jatkuvasti kouluttajana monissa Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen järjestämissä tutkintokoulutuksissa. Työn ohella kirjoitan asunto-osakeyhtiöoikeudellista väitöskirjaa Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa.

Vapaa-ajallani harrastan monipuolisesti liikuntaa sekä lukemista ja ruoanlaittoa. Kesäisin vietän aikaa kesämökillä perheen ja läheisten kanssa, jossa pääsen myös tekemään kaikenlaisia rakastamiani remontointi- ja rakennustöitä.

Voit ottaa minuun yhteyttä milloin tahansa. Puhelinnumeroni on 045-2143737, ja sähköpostiosoitteeni vesa.puisto@fokuslaki.fi  Ensimmäinen yhteydenottosi on aina maksuton.


Universal Business Concept Icon SetFokuksen toiminnan periaatteet

Erikoistumalla parempaa osaamista

Fokusoitumalla puhtaasti kiinteistöalan juridiikkaan voimme taata parhaimman mahdollisen kiinteistöalan erityiskysymysten osaamisen. Fokuksella seuraamme suurennuslasilla kiinteistöalan lainsäädäntömuutoksia, uusimpia oikeustapauksia ja uutta oikeuskirjallisuutta. Lisäksi osallistumme myös itse alan yliopistolliseen tutkimukseen.

Näin pystymme varmistamaan asiantuntemuksemme erinomaisen laadun ja ajantasaisimman tiedon kiinteistöalan lainsäädännöstä.  Tämän erityisosaamisen ansiosta toimimmekin muun muassa jatkuvasti kouluttajina ja luennoitsijoina useissa kiinteistöalan tutkintokoulutuksissa.


Ei pelkkiä lakipykäliä vaan myös käytännön neuvoja

Fokuksella tunnemme pelkän juridiikan lisäksi myös kiinteistöalan käytännöt ja toimintakentän. Teemme läheistä yhteistyötä isännöitsijöiden, tilintarkastajien ja vakuutusmeklarien kanssa, jotta olemme jatkuvasti selvillä myös siitä, mitä kiinteistöalalla käytännössä tapahtuu.  Jalkaudumme lisäksi säännöllisesti mukaan käytännön kiinteistökäynneille, jotta näemme myös kentällä niitä ongelmia, joita juristina työpöydän ääressä ja käräjäsaleissa ratkaisemme.

Yhdistämällä eturivin kiinteistölainsäädännön osaamisen ja käytännön kentällä toimimisen kanssa, voimme tarjota asiakkaillemme pelkkien lakipykälien sijasta myös käytännön neuvoja, ohjeita ja toimintamalleja elävään elämään.


Selkokielistä juridiikkaa 

Vahvuutemme on osata tulkata juridiset ongelmat, lainsäädäntömuutokset ja uusimmat oikeustapaukset asiakkaillemme ymmärrettävällä kielellä. Annamme kaikki asiantuntijalausuntomme, oikeustapauskommentit ja asiakirjat asiakkaillemme selkokielisesti kirjoitettuna, jotta asiakkaamme saa niistä parhaan hyödyn itselleen.


Kiinteitä hintoja ja aikatakuita

Fokuksella pyrimme ajattelemaan myös talous- ja aikataulupuolta asiakkaan näkökulmasta. Annamme palveluillemme siksi kiinteän enimmäishinnan ja yksiselitteisen aikatakuun aina, kun se asian luonteen vuoksi on mahdollista. Näin toimimalla voimme luvata asiakkaillemme, että heidän asiansa tulee hoidetuksi kustannustehokkaasti ja ilman turhia viivytyksiä.

Fokuksen aikatakuu tarkoittaa sitä, että jos toimituksemme viivästyy sovitusta toimitusajasta, ei asiakkaamme tarvitse maksaa tekemästämme työstä euroakaan. Hän saa silti pitää meiltä tilaamansa asiakirjat ja dokumentit sekä hyödyntää niitä toiminnassaan. Enimmäishinnan takuu tarkoittaa sitä, etteivät Fokuksen kustannukset milloinkaan ylitä ennalta sovittua kustannusten enimmäismäärää.


Me tulemme luoksesi

Fokuksella hoidamme asiakkuuksiamme tavallista lakitoimistoa paremmin. Pidämme asiakkaisiimme aktiivisesti yhteyttä, mutta ei silti maksa siitä että lakimies soittaa sinulle ja kyselee kuulumisia toisin kuin monissa muissa lakitoimistoissa. Lisäksi menemme usein mieluummin käymään asiakkaamme luona kuin hyppyytämme häntä omaan toimistomme.

Teemme näin, koska uskomme pitkäaikaisten ja luottamuksellisten asiakassuhteiden voimaan.