Asunto-osakeyhtiöt ja isännöitsijät

taloyhtiot-ja-isannointi


Fokus tuntee juridiikan ja käytännön taloyhtiömaailman

Me Fokuksella tunnemme sekä taloyhtiömaailman juridiikan että alan toimintamallit ja käytännöt.

Vuosien kokemus asunto-osakeyhtiöjuridiikasta ja käytännön isännöinnistä yhdistettynä uusimpaan juridiseen tutkimukseen ja oikeuskäytännön tuntemukseen takaavat, että asiakkaidemme käyttössä on ajantasaisin juridinen tieto sekä alan toimivat käytännöt.


Palveluitamme taloyhtiöille, isännöitsijöille ja osakkaille:

Juridinen neuvonta

Neuvomme ja avustamme asiakkaitamme sekä puhelimitse että sähköpostitse kaikissa taloyhtiömaailman ja isännöinnin kysymyksissä. Neuvomme ovat selkeitä ja perustuvat aina tuoreimpaan tietoon lainsäädännöstä ja oikeuskäytännöstä.

telephone-586268_1920Tyypillisimpiä taloyhtiömaailman päivittäisiä laintulkintatilanteita ovat muun muassa huoneistojen kunnossapitovastuuseen, osakkaan muutostöihin, vastikehyvityksiin ja yhtiökokouksiin liittyvät kysymykset.

Vuosien neuvontatyön kokemuksella pystymme useimmiten auttamaan asiakkaitamme eteenpäin heti puhelimitse. Tarvittaessa tulemme kuitenkin myös paikan päälle auttamaan  vaikeammissa tilanteissa.


Yhtiön asiakirjat ja asiantuntijalausunnot

Business man is pointing woman where to sign documentLaadimme asiakkaillemme kaikki tarvittavat taloyhtiön ja isännöinnin juridiset asiakirjat, kuten yhtiöjärjestysmuutokset, isännöinti- ja vuokrasopimukset, osakeannit sekä hallintaanottovaroitukset.

Annamme asiakkaillemme juridisia asiantuntijalausuntoja ja suosituksia vaikeammisssa lainsoveltamiskysymyksissä. Annamme lausunnot aina ennalta sovittuun kiinteään hintaan ja nopealla toimitusajalla.


Kokouskäynnit (yhtiö- ja hallituksen kokoukset)

Wooden gavelTulemme tarvittaessa mukaan yhtiön kokouksiin pelkän paperityön sijaan. Selvitämme kokousasioiden juridiset lähtökohdat osakkaille ja hallitukselle ymmärrettävästi, mikä auttaa yhtiötä lainmukaisessa päätöksenteossa.

Lakimiehen läsnäolo kokouksessa auttaa yhtiötä ja osakkaita myös palaamaan normaalielämään esimerkiksi käynnissä olleen oikeudenkäynnin tai osakashyvityksiä koskevan riidan jälkeen.

Kokeneen kiinteistölakimiehen käyttäminen yhtiökokouksen puheenjohtajana on hyvä tuki hallitukselle ja isännöitsijälle, jos kyse on ennakolta arvioituna hankalasta tai riitaisesta yhtiökokousasiasta.


Taloyhtiön juridiset prosessit (hallintaanotot, vuokrasuhteiden purut ja perinnät)

palapeliAvustamme ja edustamme taloyhtiöitä ja isännöitsijöitä kaikissa taloyhtiöiden juridisissa prosesseissa, kuten saatavien perinnässä, huoneistojen hallintaanotto- ja häätöprosesseissa sekä vuokrasuhteiden päättämisissä.

Palvelemme asiakkaitamme asiantuntevasti aina yksittäisen varoituksen antamisesta tarvittaessa koko hallintaanottoprosessin ja häädön läpivientiin asti.


Riitojen ratkaisu ja oikeudenkäynnit

Scales of Justice

Edustamme ja avustamme asiakkaitamme kaikissa kiinteistöoikeudellisissa oikeudenkäynneissä sekä sovinto- ja sopimusneuvotteluissa.

Ennen oikeudenkäynnin alkamista selvitämme aina asiakkaamme oikeusturvavakuutuksen ja sovimme oikeudenkäynnissä avustamisen kustannuskatosta. Näin voimme taata asiakkaallemme kustannuksiltaan ennakoitavan oikeudenkäynnin.